Våldtäktsmän hatar våldtäktsmän

Man våldtar flicka.
Flicka begår självmord.
Man får 3 års fängelse för våldtäkt.

Borde hennes självmord väga i hans dom?
Borde han även dömas för vållande till annans död?
Det är vad jag märkt att många anser. Och det är väl det simpla sättet att tänka på, men håller inte i längden. Precis som vissa män yrkar på dödsstraff, för att visa hur humana de är.

Jag blir suspekt på män som uttrycker sin avsky för våldtäkt överdrivet mycket. Även våldtäktsmän har sagt era ord. Sättet att peka ut en våldtäktsman från mängden är inte att ta reda på om han är för eller emot våldtäkt. Så lugna ner dig, du behöver inte skandera din absoluta avsky. Du är fortfarande en potentiell våldtäktsman. Vem försöker du övertyga, och varför?

Även våldtäktsmän hatar våldtäktsmän.

Kommentarer
Postat av: WysiWyg

På en mer allmän nivå så tycker jag nog gott att man kan döma någon till vållande om man kan bevisa (hur det nu ska gå till) att ens handlingar direkt resulterade i självmordet.Sedan har jag då rätt svårt att se exakt hur det skulle gå till, men ändå.

2009-05-20 @ 08:33:23
URL: http://www.losatankar.se
Postat av: bleunt

Men brottet han begick är ju våldtäkt. Ska han inte dömas för våldtäkt, och endast våldtäkt då? En mobbad 18-åring begår självmord, ska hennes klasskamrater dömas till vållande till annans död?Nej, när det kommer till självmord anser jag personen som begick det har fulla ansvaret. Våldtäktsmannen ska dömas för våldtäkt, och hans våldtäkt är inte värre bara för att hon begick självmord. Den filosofin känns lite som ett hån mot kvinnor som inte begick självmord, som om deras våldtäktsmän inte begick ett lika grovt brott.

2009-05-20 @ 09:05:37
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: WysiWyg

Du har onekligen en poäng där. Okej, vi kan bortse från just detta fallet iom att våldtäkt är så hemskt i sig. (måste erkänna att det inte framgick att de ville att han skulle dömas för vållande ISTÄLLET för våldtäkt).När det gäller mobbning så är jag desto mer ambivalent faktiskt. Men du har rätt, ett självmord måste vara ens eget ansvar i slutändan.Däremot kanske man kan döma någon för (psykisk) misshandel om mobbningen leder till självmord?

2009-05-20 @ 11:36:44
URL: http://www.losatankar.se
Postat av: bleunt

"det inte framgick att de ville att han skulle dömas för vållande ISTÄLLET för våldtäkt"Gav jag intrycket av att det var fallet? :s

De ville döma honom för både och."Däremot kanske man kan döma någon för (psykisk) misshandel om mobbningen leder till självmord?"Absolut. Men då måste vi inrätta olika grader av psykisk misshandel, precis som vi har olika grader av stöld, misshandel, mord, våldtäkt etc. Kriminalisera mobbning skulle medföra för många problem om man frågar mig. Att kriminalisera en taskig attityd. :p2009-05-20 @ 11:40:31
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: WysiWyg

Jo, det är onekligen lätt att förhasta sig när man skriver lagar har vi juh märkt.Fast samtidigt så finns det olika grader av mobbning, och det som leder till självmord kan sällan kallas för en "taskig attityd", utan är väl oftare mer i nivå med just psykisk misshandel.Självklart behöver vi olika grader, och det du kallar för "taskig attityd" skulle då inte kvala in i egentlig mening, på samma sätt som du kan slå någon lite lätt på axeln utan att det räknas som misshandel. (tror jag)

2009-05-20 @ 13:53:05
URL: http://www.losatankar.se
Postat av: bleunt

"och det som leder till självmord kan sällan kallas för en 'taskig attityd'"Nej, precis som grov våldtäkt inte kallas sexuella trakasserier. När det kommer till sådana fysiska handlingar är det lättare. Även om sexuella trakasserier såklart även kan innefatta verbala attacker.Det skulle helt enkelt vara både svårt och farligt med en lag som tvingar oss att inte vara elaka. Gränserna är så luddiga.2009-05-20 @ 14:10:03
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: cryylv

Våldtäktsmän är för mig inte värt skiten under mina skor.

2009-05-21 @ 15:24:04
URL: http://csundstrom.blogg.se/
Postat av: bleunt

cryylv:

Det är precis något som en våldtäktsman skulle säga.

2009-05-21 @ 15:55:49
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0