Gnälliga hycklare

I USA är det just nu en hel del hysteri kring ett center som ska byggas två kvarter från ground zero. Detta center ska bland annat innehålla gym, swimmingpool och café. Det ska även ha en hel våning tillägnad för att hedra WTC-attackens offer. Amerikaner är ursinniga. Varför? För att en våning ska vara till för muslimer som vill be. Man kallar det en moské, trots att bara en av flera våningar är för att be.

"EN MOSKÉ PÅ GROUND ZERO!!!", skriker troll som Newt Gingrich för att hetsa de lättmanipulerade fåren som är det amerikanska folket. Trots att det är två kvarter bort och egentligen inte är en moské. Sen kan man ju ignorera att det redan finns en riktig moské där. Som stod där innan WTC ens byggdes. Men men.

Obama gick ut och förklarade att de har all rätt i världen att bygga centret, eftersom landets lagar ger muslimer lika mycket rätt att uttrycka sin religion som alla andra. Nästa dag sa han att han vägrar kommentera angående visheten i att bygga en moské där, och att han bara menar att de har rätt till det. Weak sauce, Obama. Weak sauce.

Det är för övrigt det amerikanska folkets attityd gentemot hela den här grejen. De flesta tycker att man FÅR bygga centret där, men att man inte BORDE bygga. John Stewart uttryckte det roligast när han utropade "YES WE CAN! (but should we?)".

Men vad jag inte kan låta bli att tänka på är varför inte lika många amerikaner reagerade exakt likadant när hela hysterin kring Muhammed-bilderna ägde rum. Då hörde jag bara "VI HAR RÄTT!" från alla håll och kanter. Endast en extremt liten minoritet sa att bilderna är opassande, och att vi inte borde rita dem. Men nu passar det utmärkt att fokusera på hänsyn framför rätt. Gnälliga hycklare.

Och vadå hänsyn? Om muslimerna som planerar att bygga centret ger med sig och avstår från bygget, binder det inte Islam och alla muslimer till terroristerna? Tydligen tycker amerikanerna redan att Islam och världens alla muslimer är skyldiga för 9/11, eftersom man blir så hysterisk över en moské som ingen al-qaida-medlem ska be i.

Skulle man hindra kyrkbygge i närheten av platser där attentat med kristen motivering skett? Aldrig. För i så fall kan ni ju börja med att riva alla kyrkor i Afrika, Nord-Amerika, Syd-Amerika och sydvästra Asien.

Kommentarer
Postat av: WysiWyg

... och Mellanöstern, Finland, Sverige, tja hela Europa faktiskt...Skulle bli gott om extra utrymme att bygga annat dock.

2010-08-19 @ 18:07:28
Postat av: Kalle Balik

*För i så fall kan ni ju börja med att riva alla kyrkor.

2010-08-23 @ 00:42:03
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0