Ateister är olyckliga

http://www.therudenews.com/wp-content/uploads/2009/06/s-e-cupp1.jpgEn kvinna vid namn S.E. Cupp var med på The Young Turks via telefon för att promota sin bok, "Losing Our Religion". Boken handlar om hur hon anser att kristendomen är under attack av media i USA, och hur man alltid vinklar allt till kristendomens nackdel. För vi vet ju alla att alla hatar Jesus i USA. Eller vänta nu. Besöket hos The Young Turks slutade med att hon blev så pressad att hon lade på luren.

I fredags var hon även med som gäst hos Bill Maher, och fortsatte att påpeka hur hon tyckte media smutskastar religion i USA. Trots att hennes argument gång på gång sköts ner, så fortsatte hon. Hon sa dumma saker att journalister som själva är troende kristna, som Chris Matthews, hatar kristendom. Hon menade också att situationen mellan Israel och Palestina inte är religiöst betingad. Hon slängde även fram idiotfakta för att försvara religion, som att religiösa är vetenskapligt bevisat lyckligare än ateister.

Att hon säger dumma saker hade inte stört mig, om hon bara inte kallat sig själv ateist. Visst, hon är kanske ateist. Men när hon hela tiden slänger fram idiotfakta så där kan jag inte låta bli att känna det som att hon säger att hon är ateist bara så att hennes idiotfakta ska verka opartiskt och därför mer trovärdigt. Det är lite som när någon som pissar på invandrare eller svarta säger att "några av mina bästa vänner är invandrare och svarta".

Det är så klart omöjligt att mäta lycklighet, och när ateister påpekar att ateistiska länder är mer välmående kontrar de med att det beror på att länderna är mer välställda. Fattigdom och religion går oftast hand i hand, medan sekularism går hand i hand med utbildning som i sin tur går hand i hand med välställdhet. Världens fattigaste är oftast världens mest religiösa.

Sen spelar det ingen roll även OM hennes påstående skulle vara sant. För att citera George Bernard Shaw, "the fact that a believer is happier than a skeptic is no more to the point than the fact that a drunken man is happier than a sober one". Så jag tänker inte ens spendera tid åt att peka på all olycka religion skapar.

Prenumerera på bloggen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0