Öppet brev till Sveriges moderata muslimer

Way to go ruining it for the rest of the muslims in Sweden, Europe and the world.


Igår attackerades Lars Vilks under ett föredrag på Uppsala universitet. Ett universitet - den västerländska demokratins arena för debatt. Den upplysta världens symbol och platå för utbildning, yttrandefrihet, samt utbyte av tankar och åsikter. Det var i denna intellektuella fristad som Lars Vilks attackerades av svenska muslimer. Svenska muslimer som skändade en ideologiernas marknadsplats på ett långt grövre sätt än Lars Vilks någonsin attackerat deras religion.

Jag har alltid stått på er sida. Inte på grund av er religion, då jag är ateist och på alla sätt och vis rationalist. Jag har alltid försvarat er när ni utstått orättvis och felaktig kritik, för att jag anser det vara er rätt att dela vår välfärd utan att behöva lämna er religion bakom er. Jag har alltid försvarat era kvinnors rätt att bära slöja, er rätt att bygga moskéer och er rätt till en ärlig chans i vårt land.

Men det är slut nu. Jag kommer inte debattera och plocka isär en sverigedemokrats argument. Jag tänker inte ifrågasätta främlingsfientlig propaganda så fort jag stöter på den. Jag ska inte bemöta deras lögner, xenofobi och etnocentrism med fakta och rättelser. Jag har alltid, alltid hållt hårt i deras koppel med vitnande knogar. Jag har aldrig låtit uttalanden passera obemärkt utan att jag skjutit ner dem verbalt eller i textform.

Muslimerna som skriker Allah akbar i klippet är inte gamla, konservativa män från en annan tid och kultur. Det är unga, svenska invandrare. Det är ungdomar, förmodligen andra generationen. Kanske svenskfödda, säkerligen uppväxta här. De är en del av framtiden, mer än de är en del av det förflutna.

Jag kommer låta Sverigedemokraterna vara ifred. Om ni vill ha min hjälp i kampen mot vad det här landet riskerar att förvandlas till, då kräver jag att alla moderata muslimer börjar höja sina röster. Visa att ni är i majoritet. För just nu är det bara de konservativa och extremisterna som hörs. Nej, det räcker inte med passivt agerande. Ni måste ut på gator och torg, ut i media.

Vill ni ha min hjälp för att slåss för ett humanistiskt Sverige? Börja då själva slåss dubbelt så mycket än mig. Om en liten grupp muslimska extremister attackerar Lars Vilks på Uppsala universitet, då tar ni moderata muslimer och tågar kring campus medan ni håller upp plakat med Muhammed-karikatyrer. Vakna! Det är dags att vakna! Det är dags att agera! Just nu vinner extremisterna. Just nu vinner Sverigedemokraterna.

Jag tänker inte slåss för någon som inte slåss vid min sida.  

Prenumerera på bloggenKommentarer
Postat av: seraph

Det kändes väldigt trist att läsa detta. Och jag kan förstå hur du känner, faktiskt. Och visst, detta kommer ju verkligen att dra alla muslimer över en kam, tyvärr. :( Och jag gör precis som dig, går in i kamp med SD-folk så fort jag kommer åt etc. Och det tänker jag inte sluta med pga detta, men som sagt, jag förstår hur du tänker.

2010-05-12 @ 22:42:38
URL: http://www.seraph101.wordpress.com
Postat av: Cherin

Fast visst måste det finnas en mellanväg? Ta starkt avstånd från bägge idiotläger liksom?

2010-05-12 @ 23:30:05
URL: http://cherinomohammed.blogg.se/
Postat av: Palle

Majoriteten av muslimerna tycker ju om det här. Snart har du insett det också, men vi tar ett steg i taget.

2010-05-13 @ 01:51:48
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Erik

Grejen är ju den att det verkar som att de flesta muslimer håller käft om det här, för att dom innerst inne tycker att det personerna som anföll Vilks gjorde är rätt.

2010-05-13 @ 01:51:55
Postat av: Palle

http://www.facebook.com/aziz.almaani?v=wall&ref=mf#

2010-05-13 @ 02:02:28
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Palle, har du byggt en magisk maskin som känner av vad majoriteten av alla muslimer tycker och tänker? Funkar den på andra religiösa grupper? Kan jag inte få låna den, snälla du? Jag vill veta vilket Final Fantasy-spel buddhister föredrar.

2010-05-13 @ 02:39:33
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: bleunt

Palle:

Det är egentligen irrelevant hur många som är för och emot, så länge som det finns de som är emot men tiger. Men låt oss inte prata om gissningsstatistik över en miljard människor. Vi är ju vuxna.

2010-05-13 @ 03:14:14
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Tobbe |

Hejsan i stugan! =)

Allt bra? :)

/ Tobbe..

2010-05-13 @ 03:37:45
URL: http://tobbees.com
Postat av: Axel

Gillar ju verkligen inte SD alls, men förstår om dom får mer röster nu.Detta har helt ändrat min bild. Dessa är inga fundamentala extremister, detta är vanliga svenskar.

Jag är Socialdemokrat, och kommer fortfarande kämpa emot SD, och för den grupp invandrare som faktist inte beter sig såhär. Men det känns som att ett förtroende är brutit här. Jag förstår många människors ilska just nu, dock inte muslimernas längre. Jag vet ingenting längre.

2010-05-13 @ 13:08:43
Postat av: Palle

SD vill ju inte sätta dit dom som INTE beter sig såhär...

2010-05-13 @ 22:25:04
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bleunt

Så de som inte beter sig sådär får bygga moskéer?

2010-05-13 @ 23:25:01
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Erik

läste en lite småintressant artikel:http://www.unt.se/uppsala/varfor-vill-han-fornedra-oss-934580.aspx

2010-05-14 @ 12:36:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0