Spel får aldrig bli seriöst

Tidigare postat av mig på Svampriket.se.Tv-spel har ännu inte lyckats uppnå status som ett seriöst medium som kan förse oss med mer än bara underhållning. Några spel kommer kanske i närheten, men rent generellt är det hela bara ytlig underhållning.

Inget spel skulle till exempel i dagsläget någonsin kunna skildra en våldtäkt utan att det skulle kännas krystat och malplacerat. Det närmsta spel någonsin kommit en seriös skildring av våldtäkt, var när Jodie Foster blev våldtagen på en pinballmaskin i filmen The Accused.

http://itsnothingserious.files.wordpress.com/2009/07/rapelay.jpg


Spel agerar fortfarande innanför mycket striktare och mer oseriösa gränser än till exempel film. Det mest vågade och kontroversiella som hänt under den här generationen är flygplatsscenen i Modern Warfare 2.

Men mediets begänsande väggar gör sig ändå påminda, när det på en hel flygplats med flera hundra resenärer inte finns ett enda barn så långt ögat når. Av samma skäl kommer det dröja innan man vågar skildra våldtäkt. För så seriöst får spel aldrig bli.

Prenumerera på bloggenKommentarer
Postat av: nintengotte

Håller med, men jag tycker verkligen inte att MW 2 var rätt spel att sätta en sådan scen i. Spelet är ju mer ett underhållningsspel snarare en krigsskildring. Jag menar, man blir ju inte berörd när man skjuter sina kompisar online och jag tycker därmed att det är lite fel att ha en sådan scen.

2010-05-09 @ 14:26:52
URL: http://nintengotte.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Det kanske finns en hemlig kod till MW2, en kod som låser upp barnen. Det vore coolt. Jag minns inte riktigt var flygplatsen låg. Var det i Ryssland? Det kanske inte finns några barn i Ryssland.

2010-05-10 @ 12:38:02
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Palle

Haha, tacka vet jag Postal 2, det är ett riktigt spel det :D

2010-05-11 @ 20:46:35
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Ja, om man gillar värdelösa spel.

2010-05-11 @ 23:28:34
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Palle

Ta't lugnt med testosteronet Kalle, det ska räcka till alla.

2010-05-13 @ 01:55:24
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Niclasmargit

I found all information to be intriguing and motivational. It was meant for me to find this website without even having any intention of looking for subjects in this area.

2011-01-06 @ 19:07:05
URL: http://niclasmargit.blogetty.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0