Frukt

Frukt plockas för tidigt.
90% av all frukt i affärerna är inte ännu mogen.
Det är sällan det finns fler än två mogna honungsmeloner.

Det är mitt allra största i-landsproblem.
Sluta stressa ut frukterna till konsumenterna. Sluta sälja gröna bananer. Sluta sälja stenhårda persikor. Sluta sälja meloner som är 33% kärnor. GAH! Var i Gävle kan jag få tag på RIKTIG frukt, som är mogen?!

Kommentarer
Postat av: Anna-Klara

För att inte tala om avocado!

2010-09-02 @ 17:32:08
Postat av: victoria

Bananer är godast då de är gröna!

Du slipper allt kladd och de smakar inte så överdrivet mycket. Det värsta är att kravbananer typ alltid är bruna =(

2010-09-02 @ 19:29:30
Postat av: WysiWyg

Jag har hört någonstans (och jag kan tyvärr inte minnas vart, så ta det med ett mindre badkar av salt) att skälet till varför frukterna är omogna är för att de mognar i affären.Nu när jag upprepar det blir jag lite skeptisk dock, kan de verkligen fortsätta att "växa" och mogna när man plockat dem? hmmmGör som jag; skippa frukt helt och hållet. Eller ha en mamma som är fanatisk när det gäller frukt, och be henne plocka ut lite åt dig. he

2010-09-03 @ 08:09:20
Postat av: bleunt

Wysi:

Om det är meningen att mina meloner ska mogna i butiken är det dumt att man lägger dem i kyldisken. Där mognar de inte. :( Och så kan de väl ha EN mogen melon där. Bara en. Medan man väntar, liksom. Någon måste ju vara mogen. Och om de går åt så fort att det bara finns omogna, då kan man ju lika gärna köpa in såna som redan är mogna.Som det är nu kan jag inte få en melon utan att planera en vecka i förtid. Skulle ju kunna be mamma plocka, men tror inte det växer så många honungsmeloner i Stockholm. ^^,

2010-09-03 @ 12:44:12
URL: http://svampriket.se
Postat av: WysiWyg

Du måste dock komma ihåg att melonerna inte direkt kommer från förorten heller, utan ganska långt ifrån (tror jag). De måste försöka planera det så att melonen mognar efter att den anlänt till Sverige, eftersom den annars riskerar att vara övermogen när den anländer till Sverige.Jag skulle tro att det är ganska så svårt att veta exakt hur fort de härna sakerna mognar, och då gör de hellre misstaget att skicka en melon som mognar i affären än en som är oätbar när den kommer fram.Och varför de har melonerna i kyldisken får du allt fråga dem om, jag tror inte det är bra för dem. Med tanke på hur mycket vatten de innehåller menar jag.

2010-09-03 @ 13:13:20
Postat av: little bit alice

men gröba bananer är ju mycket godare än gul-bruna

2010-09-04 @ 15:55:26
URL: http://palaxi.blogg.se/
Postat av: bleunt

Wysi:

Handel har bedrivits i flera hundra år nu. Så att man inte kan tajma leveransen (som borde ta högst en vecka) har jag svårt att acceptera som en ursäkt.Och ja, jag ska bannemej fråga dem om melonerna i kyldisken. Men vet nog vad svaret blir. De ska hålla sig "fräscha", och får mogna till hemma hos kunden i stället. :(Little Bit Alice:

Och gröna bananer är godare än hästsperma.

Your point being?

2010-09-04 @ 16:51:52
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: I

Äter ett sten-päron just i detta nu

2010-09-07 @ 15:02:26
URL: http://complaindep.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0