Jörgen

Minns ni den gamla såpan Vänner och fiender som brukade gå på Kanal 5 under 90-talet? Det är den enda svenska såpan jag någonsin kollat på, eftersom lillesyrran kollade. Det dök upp en tråd om svenska såpor på Loading.se, och då fick det mig att minnas Vänner och fiender. Eller Vänner >< Fiender, som det skrevs.

Och då mindes jag den enda vettiga karaktären i hela såpan -- Jörgen. Jag googlade Jörgen + Vänner och fiender, och kom fram till den här sidan. Där kan man läsa följande om Jörgen:

Karaktär: Jörgen är en fullfjädrad psykopat. Han har ingen som helst kontakt med sina känslor. Varje känsloreaktion är först rationellt utvald och övervägd, sedan framspelad och sist slutligen upplevd, i en sorts självsuggererande återkoppling. En robot som spelar känslor den sedan själv tror på. Jörgen besitter ingen som helst empati, inlevelseförmåga.

Självbild: Värdelös och oälskad. Jörgen känner ett stort självförakt, som han till varje pris måste dölja. Han gör sitt bästa för att ta hand om sina behov, ingen annan gör ju det åt honom. Mer än någonting annat vill Jörgen egentligen ha en familj.

Stjärntecken: Stenbock.

http://i274.photobucket.com/albums/jj247/bleunt/frontjorgen.jpg?t=1284744515
Jörgen. <3Man kan även läsa att:
"På gymnasiet började Jörgen uppvakta Niklas syster Pernilla. De blev tillsammans, förlovade sig och gifte sig några år senare. Han ville skaffa barn, det ville inte hon. Och trots att han älskade Pernilla så blev han bara så förbannad att han var tvungen att klippa till henne ibland."

Det är Jörgen, det. Sveriges skönaste såpakaraktär, med möjlig konkurrens från Joker i Rederiet.

Kommentarer
Postat av: Henrik Petersson

Vänta nu, hur kan han älska Pernilla om han är psykopat?

2010-09-18 @ 10:21:31
URL: http://fithenke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0