Fängelse för skokastaren

Angående skokastaren som slängde sina skor mot Bush.
Senare i samma presskonferens försökte Bush vända på situationen till sin fördel genom att påpeka att det här är ett tecken på att yttrandefrihet tagit sig till Irak. Hans poäng var att det är positivt att invånare känner att de kan yttra sitt missnöje gentemot makten och ledarna. Det är Bush sätt att påpeka att man bringat frihet och demokrati till ett tidigare förtryckt land.

Det ironiska med det hela är dock att skokastaren nu sitter i fängelse...

Kommentarer
Postat av: André

I fängelse? Han är väl bara häktad? Så snabbt går det inte. :P

2008-12-16 @ 12:20:16
Postat av: seraph

Haha! Fy fan vilken slemmig jävel det där är! Bara häktad? Han borde inte vara häktad ens, han borde hyllas! :D

2008-12-16 @ 12:21:46
Postat av: André

Om han borde hyllas kanske man borde hylla Olof Palmes och Anna Lindhs mördare också? Att attackera demokratiskt valda politiker på det sättet är aldrig rätt.

2008-12-16 @ 14:07:55
Postat av: seraph

"Om han borde hyllas kanske man borde hylla Olof Palmes och Anna Lindhs mördare också?"



Beordrade Palme och Lindh olagliga invasioner av andra länder helt utan anledning som mördade hundratusentals? Nej just det. Tänk efter innan du skriver. Det är helt rätt att attackera Bush. Det vore hemskt om han skulle komma undan UTAN att bli attackerad.



Och Bush var aldrig demokratiskt vald, eftersom han kom till makten via valfusk, vilket är väldokumenterat.



Och på tal om det, kan USA vara en demokrati? Olagliga invasioner, valfusk, etc, låter det som kännetecken på en demokratisk, frihetsälskande nation? Men det är ju så, USA påstår sig vara en fri, demokratisk nation, men ynder den fina ytan så vet de flesta vad som gömmer sig: en brutal tyrann som använder terror för att få sin vilja igenom.



Att tro nåt annat är bara naivt.

2008-12-16 @ 15:05:41
Postat av: seraph

Men va fan?! Det jag skrev försvann ju!



Får ta det igen i korthet då: Palme och Lindh beordrade inte olagliga invasioner av länder som inte utgjorde nåt hot vilket resulterade i hundratusentals döda. Det vore hemskt om Bush kom undan utan att attackeras, Bush kom till makten via valfusk vilket är väldokumenterat, USA påstår sig bara vara en demokrati, men ynder ytan gömmer sig en tyrann som använder terror för att få sin vilja fram.



Peace aight!

2008-12-16 @ 15:09:02
Postat av: seraph

Jaha ja, nu dök det upp! Sorry för dubbelposten!



:D

2008-12-16 @ 15:09:40
Postat av: André

"Tänk efter innan du skriver"? Jag tänkte exakt samma sak om det du skrev. Lev du vidare i din fantasivärld där al-Qaida inte existerar och det inte finns några terrorister eller länder som stödjer terrorism.

2008-12-16 @ 16:43:43
Postat av: seraph

USA har backat upp diktaturer och terrorregimer i åratal, Israels behandling av palestinerna kan klassas som ren terror osv. Så nog fan finns det terrorister allt, men det är långt ifrån de irakier som kämpar emot den ockuperande makten. Och hela grejen med al-Qaida började i slutet av 70-talet när Osama bin Laden aka Tim Osman rekryterade militanta islamister åt CIA för att bekämpa ryssarna i Afghanistan. Det är inga fantasier alls, din tro däremot att USA är en god kraft i världen som enbart vill att alla ska ha det bra är bortom naiv.



Bomba för fred? Skåla för nykterhet?

2008-12-16 @ 19:38:41
Postat av: André

Var kommer dina uppgifter ifrån? Du borde läsa "Al-Qaida och vägen till den 11 september" av Lawrence Wright. Det är den bästa boken om al-Qaida du kan få tag på. Jo, det är fantasier du har, du verkar tro på konspirationsteorier... Jag vet inte när jag sa att USA vill alla väl, men att USA är en god kraft i världen är jag säker på. Som sagt har man inte alltid varit det och kommer kanske inte alltid att vara det, men just nu är man det i kriget mot terrorismen. Och apropå "irakier som kämpar emot den ockuperande makten". Räknar du in al-Qaida i Irak där? De har totalt blivit misskrediterade i Irak och kommer aldrig mer att få fotfäste där. Irakierna har vänt sig mot dem.

2008-12-16 @ 21:28:23
Postat av: André

Nu försvann det jag skrev...

2008-12-16 @ 21:29:35
Postat av: André

Nu kom det tillbaka! Precis som för seraph innan. Det är nåt fel på den här sidan. :P

2008-12-16 @ 22:39:02
Postat av: seraph

Har den boken, ska läsa den. Och kolla upp vad jag sa, infon är busenkel att få tag på, det är allmän vetskap att OBL gick under namnet Tim Osman då han jobbade åt CIA och rekryterade folk åt dem. Det finns inget krig mot terrorismen, USA står för terrorismen, så är det, vare sig du håller med om det eller inte.

2008-12-16 @ 23:11:17
Postat av: seraph

Du kan även kolla filmen "Fabled Enemies."

2008-12-16 @ 23:12:03
Postat av: bleunt

Han är frihetsberövad. Förmodligen bakom galler eller i en cell. Jag kallar det fängelse, eftersom han sitter fängslad. Men dömd, det är han nog inte. Och jag tror verkligen inte han kommer dömas för något. Är det något USA inte behöver i Irak just nu är det en journalist i fängelse för att ha kastat skor.



Och jag vet inte om man ska jämföra en sko med en kniv eller pistol. Då är det närmare att jämföra det med en tårta i ansiktet, eftersom det handlar mer om symboliken än att vilja skada.



Seraph: Ganska bra poäng om att Bush inte blev demokratiskt vald. Fast 2004 blev han ju det.



"Israels behandling av palestinerna kan klassas som ren terror"



Och nu senast, apartheid.



Det här var ganska underhållande. Seraph extremt till vänster, André till höger (så att säga) och jag i mitten. :p









2008-12-17 @ 01:26:13
Postat av: André

Seraph: Bra att du ska läsa boken. Jag har kollat upp det du skriver om nu och det är ju bara en konspirationsteori, precis som jag trodde. "Allmän vetskap" my ass... Rent påhitt är vad det är. Klart det finns ett krig mot terrorismen. Lite jobbigt att diskutera med en person som tror på konspirationsteorier och inte på fakta. :S



Bleunt: Du har rätt om att det var mer som en tårta i ansiktet, men det handlar ändå om en fysiska attack. Jag är inte sosse, men jag gillade ändå inte när Bosse Ringholm fick en tårta i ansiktet i april 2001. Man måste respektera demokratin.



Jag vet inte varför Israel ska blandas in i det här, så jag avstår från att uttala mig om landets politik.

2008-12-17 @ 08:29:03
Postat av: seraph

Bleunt:



"Seraph: Ganska bra poäng om att Bush inte blev demokratiskt vald. Fast 2004 blev han ju det."



Men det gör ju inte saken bättre. Om jag går och stjäl på en affär, och sen betalar för mig nästa gång, så kan man ju inte bortse från stölden.



"Bra att du ska läsa boken."



Du kan läsa "Friheten får vänta" av John Pilger och kolla på denna - Fabled Enemies:



http://video.google.com/videoplay?docid=-2144933190875239407



"Allmän vetskap my ass."



För några år sen hade jag en filmvisning om 11/9 på en brandstation. Varenda en där visste att CIA och bin Laden hade jobbat ihop på 70-talet, och att bin Laden gick unde namnet Tim Osman förut är heller ingen hemlighet. Men det är så med saker man inte vill veta av: kalla det för "konspirationsteorier" så slipper man bemöta det. Men vet du vad: den officiella historien om 11/9 ÄR en konspirationsteori, det är inget bevisat faktum. Ska jag då sluta diskutera med dig för att du tror på en konspirationsteori?



OBL är fortfarande inte efterlyst för 11/9 av FBI. Ingen teori, utan fakta. Från FBI's hemsida:



http://www.fbi.gov/wanted/terrorists/terbinladen.htm



"Usama Bin Laden is wanted in connection with the August 7, 1998, bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania, and Nairobi, Kenya. These attacks killed over 200 people. In addition, Bin Laden is a suspect in other terrorist attacks throughout the world."



Inte ett ord om 11/9. Och varför? Ja enligt FBI själv så är det pga att de inte har några starka bevis mot honom.



"Du har rätt om att det var mer som en tårta i ansiktet, men det handlar ändå om en fysiska attack."



Attacken mot Irak var jävligt fysisk, tortyren av oskyldiga människor är väldigt fysisk. Men du gnäller över ett par skor kastade mot en människa som har tusentals människors blod på sina händer? En psykopat som sa att Gud hade beordrat honom att anfalla Irak?



"Man måste respektera demokratin."



Är det respektfullt mot demokratin med valfusk och olagliga invasioner av länder som inte utgör nåt hot?



Du måste verkligen digga Cheneys "enprocentsdoktrin." Du vet väl vad det är? Om det finns en procents chans att ett land kan vara ett hot så ska USA reagera som om hotat är en hundraprocentig säkerhet. Tycker du att det låter sunt att gå omkring och slå folk på käften pga att de kanske, möjligen, nån gång, kommer att attackera en? Och kan jag då kalla det för självförsvar?



"Jag vet inte varför Israel ska blandas in i det här, så jag avstår från att uttala mig om landets politik."



Du sade: "Lev du vidare i din fantasivärld där al-Qaida inte existerar och det inte finns några terrorister eller länder som stödjer terrorism."



Israel bedriver ren terrorism mot Palestinierna, så visst, det finns terrorister och terrorism. Som sagt, du verkar fullständigt omedveten om de terrordåd USA har utfört under åren och de terrorregimer de har stöttat. Men Pilgers bok som jag nämnde tidigare, som jag hoppas att du läser, kanske öppnar dina ögon.



USA påstår sig vara en demokrati, men de flesta människor vet att det absolut inte är fallet. Men lev DU vidare i DIN fantasivärld. :)

2008-12-17 @ 11:13:42
Postat av: seraph

"Vad man ville var att hindra fler terrorattacker som 11 september-attentaten."



Nej nej nej! Irak hade inget med 11/9 att göra på nåt vis. Bush säger det själv:



A77N5WKWM" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=fA77N5WKWM



"The main reason we went into Iraq at the time was we thought he had weapons of mass destruction. Turns out he didn't but he had the capacity to make weapons of mass destruction."



(Oj, vi trodde att han hade en massa coola vapen, så vi bombade landet, men oops, det fanns inga! Men han hade ju KANSKE, NÅN GÅNG, MÖJLIGTVIS, kunnat tillverka dem, och DÅ kanske han hade varit ett hot! Men nu när vi ändå är här, så kan vi väl befria befolkningen och införa demokrati! Oj vad vi bryr oss helt plötsligt! Fan, vi kanske inte skulle ha beväpnat Saddam förut eftersom han är ond? Men klart, vi tyckte ju om honom då! Och kom ihåg att Gud beordrade invasionen! Och när vi bombar folk och torterar dem osv så är det inte terrorism iaf, eftersom vi gör det i frihetens namn.)



"What did Iraq have to do with what?"



"The attack on the world trade center."



"Nothing."



Så, bin Laden är inte efterlyst för 11/9 och Irak hade inget att göra med 11/9. Och snacka om sjukt, man attackerar länder och stödjer terrorregimer i åratal, sen när nånting händer en själv för att folk kanske har blivit lite upprörda (om vi låtsas att den officiella teorin stämmer), DÅ ska minsann ett krig mot terrorismen inledas!



Du kan inte kriga mot en metod, men det är perfekt på det viset att du kan stämpla vem du vill som "terrorist" sen är det bara att köra.

2008-12-17 @ 15:34:11
Postat av: bleunt

Synd att Usama aldrig kommer bli fångad. Men om han blir det tror jag verkligen han kommer åtalas för 9/11.

2008-12-18 @ 13:39:10
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"Synd att Usama aldrig kommer bli fångad. Men om han blir det tror jag verkligen han kommer åtalas för 9/11."



Det var aldrig meningen att han skulle fångas överhuvudtaget. Han skulle bara användas som en boogieman, det var hans syfte. Han dömdes i media och av Bush-regeringen direkt utan några ordentliga bevis överhuvudtaget. Så därmed kommer han aldrig fångas (frågan är ju om han lever överhuvudtaget) och definitivt aldrig åtalas, eftersom det inte finns några starka bevis.



Talibanerna erbjöd sig ju att lämna över OBL till USA om de lade fram bevis för hans inblandning. Det hände aldrig.



Och 6 månader efter 11/9 sa ju Bush att han inte brydde sig så mycket om OBL längre. Det säger väl allt, typ.



Och lite roligt är det att en före detta anställd på Pentagon som skadades i attacken nu har stämt Dick Cheney och några till för inblandning i 11/9.



Awesome.



http://www.prisonplanet.com/career-army-officer-sues-cheney-rumsfeld-for-911-complicity.html



2008-12-18 @ 16:44:03
Postat av: bleunt

Usama är högt uppsatt inom al-Quaida, organisationen som tagit på sig ansvaret för 9/11. Det är sant att det inte finns några bevis utöver att Usama och al-Quaida tagit på sig ansvaret. Tror jag.



Och visst, Usama funkade som boogieman ett tag. Men inte länge alls. Han hånas mest bara. Då är han mycket mer effektiv som martyr, och värvare för nya extremister.



2008-12-19 @ 11:09:03
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"Usama är högt uppsatt inom al-Quaida, organisationen som tagit på sig ansvaret för 9/11."



Hur vet vi att de har gjort det? I den så kallade bekännelsevideon t ex så pratar ju OBL och co OM 11/9, de tar inte på sig skulden för det.



"Det är sant att det inte finns några bevis utöver att Usama och al-Quaida tagit på sig ansvaret. Tror jag."



Nej exakt, gryniga videos där folk som påstås tillhöra al-Qaida påstås erkänna sig skyldiga till 11/9. Inte vattentätt direkt. :D



Ska man invadera länder på så lösa grunder kan man ju lika gärna använda tankesmedjan project for a new american centurys (Dick Cheney, Rummie osv) dokument rebuilding americas defenses, som skrevs 1 år innan 11/9, som "bevis" för deras inblandning i 11/9. Där skrev de ju att "omvandlingens process (mot en värld mer dominerad av USA) kommer antagligen bli långdragen, frånsett en katastrofal och katalyserande händelse - som ett nytt pearl harbor."



Och nu har ju Cheney sagt att det inte spelade nån roll vare sig Irak hade massförstörelsevapen eller ej, USA hade invaderat ändå.



Stabilt som fan, verkligen.

2008-12-19 @ 11:58:25
Postat av: bleunt

al-Quaida har definitivt tagit på sig skulden för 9/11. Jag vet inte något mer direkt sätt att göra det än de gjort.



2008-12-19 @ 21:17:21
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"al-Quaida har definitivt tagit på sig skulden för 9/11."



Det betyder ju inte de faktiskt låg bakom det. Och du vet att folk som påstås tillhöra al-Qaida påstår sig ligga bakom skiten, that's it.



Och som sagt så snackar OBL och Co i den så kallade bekännelsevideon OM 11/9, och tar inte på sig skulden för det.







2008-12-19 @ 23:13:48
Postat av: bleunt

Att de tagit på sig ansvaret för det (vilket de enligt mig har) betyder såklart inte att de gjort det, sant. Men det räcker för att jag ska lyckas ta åt mig den åsikten. Jag orkar inte vara agnostisk till allt som sägs angående allt.

2008-12-19 @ 23:44:23
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0