I Sverige avlivar vi gamlingar

Jag tänkte på något jag skulle skriva om.
Men så glömde jag bort vad det var.
Har försökt komma på det i en timma nu, men det är helt borta. :(

Så jag skriver lite om sjukvårdsdebatten i USA i stället.
Jag vet inte om jag skrivit om det förr.

I USA är man rädda för "socialized health care", som man har i läskiga länder som Sverige. Under vår sjukvård får man bara behandling om man är samhällsduglig. Är man över 60 år gammal är det kört, då är det bara att lägga sig ner och vänta på döden. Detsamma gäller förståndshandikappade, vi vill helt enkelt inte slösa resurser på dem eftersom de ändå inte gör någon nytta för samhället. Som tur är slipper vi dem oftast, eftersom vi utför tvångsaborter.

Låter det som en överdrift? Tyvärr är det många i USA som tror det kommer bli så om man inför "socialized health care" som en alternativ till den privata sjukvården. Man tror även att vi från Europa vallfärdar i enorma antal till USA för att få den sjukvård vi inte kan få här i våra egna socialistländer. Jag har aldrig hört om någon som inte får vård här och måste åka till USA. Har ni?

Jag förstår inte varför de är så emot statligt finansierad sjukvård, när saker som polis, skola, fängelser och brandkår fungerar. 


Photobucket

Kommentarer
Postat av: WysiWyg

Snälla säg att du upplyste nötet om att han blandat ihop sakerna? Att det är större risk att inte få någon sjukvård pga låg inkomst/hög ålder i USA? Att vi faktiskt har speciella lagar om att just handikappade har rätt till speciell vård och hjälp?Jag har VÄLDIGT svårt att tro att jag skulle ha det så bra i USA som jag har det här. Hur stor är chansen att jag i USA skulle kunna få gratis medicin (nått högkostnadsskyddet för ett tag sedan), gratis läkarvård (samma där), gratis tandvård (eftersom jag har Aspergers så går jag under LSS, och då har man rätt till tandvård till samma kostnad som vanliga läkarbesök) och gratis hembesök VARJE DAG? Särskilt som jag blev sjukskriven innan jag hunnit arbeta ens en enda dag?Nä, tacka vet jag "socialism" (vilket det egentligen inte är).

2009-08-13 @ 09:58:03
URL: http://www.xn--lsatankar-07a.se
Postat av: bleunt

Jag försökte upplysa honom. Jag försökte förklara för honom att min strokedrabbad farmor på 75 år får gratis hemhjälp. Han påpekade att hemhjälp inte är doktorer. Han är den mest hjärntvättade personen jag stött på.Jag gav honom siffror. Statistik. Fakta. Diagram. Jag berättade att jag LEVER i ett sånt här system, och lögnerna han tror på är Bara lögner. Men han är övertygad om att USA är bäst, och att hela Europa vallfärdar dit för att våra regeringar förnekar oss rätten till sjukvård.

2009-08-13 @ 11:40:10
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0