Israel Vs. Sverige

Från ett riktigt bra foruminlägg av min fellow moderator Kärleksbarnet.Detta har hänt:

* Aftonbladet skrev en artikel om att palestinier anklagar Israel för att döda palestinier och stjäla deras organ (för att sedan sälja dem på svarta marknaden).

* Israel får nys om artikeln och går i taket. Och kräver att svenska UD ska fördöma Aftonbladet.

* Svenska UD, antagligen med åsikten att demokratiska stater inte anklagar sina fria medier och Israel är bara tillfälligt arga, tiger.

* Israel drar fram antisemitkortet, och lägger därtill lite förintelse: "Inget svar är också ett svar", säger Israels utrikesminister Avigdor Lieberman, och tillägger "Det påminner oss om Sveriges handlande under andra världskriget när det heller inte ingrep".

* Carl Bildt (han är vår utrikesminister) säger i sin blogg (lol) att i demokratiska stater så recenserar inte staten sina medier.

* Daniel Seaman (sic!), chef för israeliska regeringens pressbyrå, säger att Aftonbladets utsända i Israel nu aktivt motarbetas. Det komme ta tre månader att bedöma deras ansökan om att få passera gränsen till Gazaremsan eftersom "Vi kanske måste undersöka deras blodgrupper för att kontrollera om de är lämpliga som organdonatorer".

* Nu går Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt också in och ger legitimitet till debatten. Hans approach är att "förklara hur det svenska samhället fungerar, fri och öppen debatt där anklagelser och påståenden kan bemötas".

Kommentarer
Postat av: Anonym

"Vi" borde iofs ta ställning och förklara varför Israel handlar fel och att de förtjänar en redig pimphand och en kvart i skamvrån.

2009-08-24 @ 20:13:41
Postat av: seraph

Så jävla trött på Israels jävla gnäll. Är det någon som skulle bli förvånad om det verkligen är så att de knäpper palestinier och stjäl organ? :SKan man medvetet bomba skolor, sjukhus, och avrätta folk som viftar med vit flagg så känns inte organstöld som så långt borta, faktiskt.

2009-08-25 @ 11:29:45
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0