Onlinedebattörens guide - del 1

Diskussioner på internet handlar aldrig om vem som har bäst argument. Vinnaren är inte den som lägger fram sin åsikt på bäst och mest övertygande sätt. Det handlar inte ens om vem som har rätt.

Nej, diskussioner på internet handlar enbart om vem som är villig att slå på en död häst längst. Se det som en verbal version av arga leken. Oavsett hur många gånger din motståndare kör med cirkelargument och ad hominem-attacker får du aldrig någonsin vara den som visar tecken på att tröttna och vilja avsluta dispyten. Icke! Det är din plikt att stanna kvar och upprepa dig själv på nya sätt, hur trött och söndertrampad debatten än må vara.

Inte nog med att ditt uttågande ger din motståndare det sista ordet, han kommer även måla din ovilja att slå döda hästar som en ren och skär kapitulering. Och med all rätt! För du ha sannerligen förlorat. Diskussioner på internet handlar nämligen aldrig om att framföra välformulerade och genomtänkta argument. Nej, det handlar om att inte vara den som tröttnar först.

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: A-palle

Ja det där var ju ingen generalisering iaf :D

2009-12-16 @ 21:35:54
URL: http://apalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0