Homofakta!

* I länder som Uganda, Jamaica, Uzbekistan och Singapore är homosexualitet lagligt bland kvinnor, men inte män.


*Endast 20 av 50 stater i USA har lagar som parerar diskriminering gentemot homosexuella. Och så sent som 2003 blev samkönat umgänge lagligt i samtliga delstater. I Frankrike blev det lagligt redan 1791.


*Trots att Japan historiskt har haft en väldigt liberal och romantiserad syn på homosexualitet, har inga antidiskrimineringslagar eller samhällsåtgärder som gynnar samkönade par, införts. Det är även förbjudet för öppet homosexuella män att göra militärtjänst.


*I över 60 länder är homosexualla handlingar straffbart. Nio länder i världen har infört dödstraff. Samtliga är under islamistiskt styre.


*Över 70% av dem som utsätts för diskriminering, hot eller misshandel på grund av sexuell läggning är män.Taget från Mathias Novaks Loading-blogg.

Kommentarer
Postat av: seraph

Suck...

2009-05-02 @ 12:03:27
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: seraph

"Pridefestivalen är i sig en god tanke. Det är bra att upplysa. Hur det utförs däremot retar mig något enormt. Jag skulle önska att det målades upp en realistisk bild som inte endast framhäver svettiga män i läder, hjärndöda aktiviteter och glamorösa fjollor av värsta sort."Där håller även jag med helt. Lägg ner "kolla vad vi är speciella, vi kutar omkring i läder och fjäderboas", och kör med "kolla, vi är precis som dig dig och dig" istället.

2009-05-02 @ 12:07:48
Postat av: herzleid

""kolla, vi är precis som dig dig och dig""Yes! Kan bara hålla med. De flesta homosexuella är faktiskt helt vanliga människor. Jag stör mig så på att människor bara fokuserar på själva sexet, de sexuella handlingarna. Som att homosexuella personer har mer sex eller är mer sexfixerade än heterosexuella?? Det är ju tydligen helt naturligt för vissa personer (många) att automatiskt associera 'homosexuell' med 'pedofil' eller andra typer av övergrepp. Helt sjukt.När blev män rädda för män?

2009-05-02 @ 13:35:30
Postat av: seraph

"De flesta homosexuella är faktiskt helt vanliga människor."Ja, vad skulle de annars vara? :D"Helt sjukt."Ja, det är sjukt. Homosexuella är helt enkelt människor som attraheras av samma kön. Ooooh big fucking deal liksom. Folk borde växa upp och sluta vara rädda för spöket i garderoben. För det är inget spöke iaf.2009-05-02 @ 14:45:05
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

"Ja, vad skulle de annars vara? :D"pekar på pride O_O

2009-05-02 @ 15:43:06
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Moni

Intressanta siffror du tar upp där i inlägget Bleunt.

Allting pekar på vad jag som feminist vill förebygga: Skillnad mellan kvinnor och män. Jämställdhet åt folket tack!

2009-05-05 @ 12:16:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0