SD är Sveriges republikaner

Jag läste utdrag ur Jimmie Åkessons tal i dag, och insåg att SD använder samma språk och spelar på samma politiska strängar som Amerikas konservativa republikaner. Några saker ur hans tal:

"Åkesson vill införa gränskontrollerna för att stoppa kringresande sällskap med rötter i Östeuropa".

Östeuropéer är våra mexikaner. Republikanerna vill skärpa gränskontrollerna i gränsstater som Arizona och Texas, för att stoppa mexikaner från att ta sig in illegalt.

"Sverigevänligt regeringsalternativ som kan styra det här landet i Sverigevänlig riktning."

Typiskt republikanskt språk, då Sarah Palin och gänget ofta slänger begrepp som "being pro America" omkring sig. Det skulle inte förvåna mig om man snart började använda fraser som "det riktiga Sverige" och "riktiga svenskar", precis som republikanerna gjorde under valet 2008.

"Men främst tänker jag på landets pensionärer som alldeles för länge tvingats leva på alldeles för lite."

"Åkesson hänvisar till statistik från brottsförebyggande rådet som visar att brott riktade mot äldre blivit vanligare."

Typiskt republikansk taktik att sikta in sig på äldre, vita väljare genom att skrämma upp dem. När Obama försökte få igenom sjukvårdsreformen menade man att den skulle innebära ransonerad vård för de äldre.

"Åkesson säger att Sveriges feminister länge hållt tyst om våldtäkterna och säger att anledningen antaglingen är problemets koppling till Sveriges 'huvudlösa invandringspolitik'"

Inget speciellt republikanskt här, då inte ens USA:s konservativa skyller våldtäkter på invandrare. Däremot tycker jag det är otroligt roligt hur Jimmie använder statistiken jag skrev om igår i sitt tal idag. Speciellt då jag visste att han skulle länka siffrorna till invandringen, trots att Turkiets siffror är långt lägre.

"Vi måste också skriva om lagen kring hur svenska medborgarskap delas ut."


I USA är man automatiskt medborgare om man föds där. Om en illegal invandrare föder ett barn i USA får hon och barnet stanna. Det står i deras konstitution. Det vill republikanerna nu ändra. Precis som SD vill ändra vår lag för att försvåra det ytterligare för invandrare.

"Kvinnor som känner sig hotade ska, enligt SD, få rätt att bära pepparspray."


Nja, den här räknas inte. Republikaner säger att alla ska ha rätt att bära en magnum. Så här ligger SD lite i lä. Skärpning, Jimmie!

"För att minska risken för våldtäkt mot barn vill Åkesson tillåta brottsprovokation."

Brottsprovokation, som tillåts i USA. Chris Hansen är iof väldigt underhållande. Så en svensk version av How to Catch a Predator kanske inte vore så dumt ändå.

"Han vill också att föräldrar ska få tillgång till register om dömda sexförbrytare i närområdet."

I USA måste alla dömda sexförbrytare gå dörr till dörr och personligen underrätta alla i grannskapet att han är en dömd sexförbrytare.

"På talarstolen sitter en affisch föreställande två blonda barn och med texten 'Ge oss Sverige tillbaka'."


http://thoralfalfsson.webblogg.se/images/2009/geosssverigetillbaka_grusvg_37850121.jpg

 

http://www.healthycomeback.com/truthink/images/TOCB2010Thumb.jpgKommentarer
Postat av: Kalle Balik

Jag har absolut inget att tillföra. Det var, som vanligt när du skriver om politik, ett mycket bra inlägg. Så, eftersom den här kommentaren inte säger något, men ändå visar mitt intresse, kan den ses som en sorts Facebook-like, fast i bloggvärlden.

"Kalle Balik likes this"

2010-08-08 @ 01:51:02
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Palle

Hoppas det funkar bara :)

2010-08-08 @ 01:54:00
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: WysiWyg

En tanke som slog mig; är privatpersoner förbjudna att idka brottsprovokation i Sverige? För Hansen är väl privatperson? Bara en tanke...

2010-08-08 @ 11:25:02
Postat av: Volvo Lasse

SD har i varje fall min röst. Volvovolvovolvovolvo!

2010-08-08 @ 12:12:51
Postat av: bleunt

Wysi:

Hansen och hela produktionen har ett tätt samarbete med polisen. Det är polisen som sköter operationen, Hansen och gänget filmar och konfronterar bara. Sen näe skurken kommer ut tar polisen över.

2010-08-08 @ 13:00:56
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0