Därför har feminism dåligt rykte

En man och en kvinna kom överens om att ha hårt sex. S&M. Bondage. Kalla det vad ni vill. Hårt skulle det vara, det var båda överens om. Sedan hamnade mannen i rätten, för det hårda sexet. Som tur är friades han, eftersom kvinnan gått med på det. Ganska naturligt. Eller? Inte enligt Katarina Wennstam, som skriver en gnällig artikel om fallet.

Artikeln är precis sådan sörja som tyvärr ger feminismen ett dåligt rykte.
Katarina skriver bland annat:

"Mannen lyckades på en internetsajt få tag på en ung, trasig tjej med självskadebeteende och övertala henne att ställa upp på att vara hans sexslav."

Övertala henne? Det stod på hennes presentation att hon var ute efter just det. Och det var hon som skrev till mannen att hon ville ha en riktig Master, någon som inte fegar ur. Men det är väl bortom dig att tjejer kan ta sexuellt initiativ. Tjejer har ju inte sex frivilligt, utan är alltid övertalade offer.

"Efter mötet med den uppenbart störde mannen har kvinnan vårdats för både fysiska och psykiska skador och hon klarade inte ens av att delta under rättens förhandlingar."

Varför är mannen uppenbart störd? För att han gillar annat än vaniljsex i missionären under sju minuter i ett mörkt rum under täcket? Vem är du att döma andras sexuella preferenser på det viset? Vilka mer är uppenbart störda? Homosexuella? Fotfetishister? Folk som gillar golden showers?

"Vad är det som gör att samhället och rättsväsendet så ofta fastnar just i flickans påstådda samtycke att allt som sker efter att hon inlåtit sig på sex inte kan vara plågsamt, fel och även brottsligt?"

Påstådda samtycke? Det finns både mail och kontrakt! Att det skulle vara plågsamt var liksom vitsen.

"Försök se en fotbollssupporter placerad i en hundbur, piskad med rotting och med klämmor hängande från pungen. Men vadå? Han gillar ju smärta. Han är ju inne på det här med våld. Han tycker om hårda tag."

Ja. Hade han skrivit mail och sökt efter precis det, och dessutom skrivit kontrakt, vad är då problemet?

"Eller om vi hittar en ligamedlem söndersparkad till oigenkännlighet på en bakgata. Han ville slåss, hade bestämt träff. Han hade bara inte räknat med att hamna själv, få bakhuvudet inslaget med ett baseballträ och bröstkorgen sönderstampad."

Jomen visst, det är EXAKT samma sak! Ingen skillnad alls. För ligamedlemmar söker ju slagsmål på sajter, bestämmer tid och plats via mail, skriver kontrakt och njuter av att få basebollträn i huvudet och bröstkorgen sönderstampad.

"Har han gett sitt medgivande jag såg att han hade en svartgul halsduk när han gick in på en bar full med Djurgårdare." 

Den jämförelsen hade inte ens hållit om kvinnan i fråga hade blivit våldtagen för att hon bar sexiga kläder. Det funkar ännu mindre nu.

Om vi ska tillåta hårt sex, hur ska vi då försäkra oss om att båda parterna är med på akten? För om mail mellan parterna som visar medgivande, och ett konkrakt som visar medgivande inte är nog, då kan vi lika gärna förbjuda hårt sex. Vill vi verkligen ha staten i våra sovrum på det viset?

Om vi ska förbjuda kvinnor som gillar hårt sex från att ha det, bara för att de kanske inte alls gillar det, DÅ omyndigförklarar vi dem.

"Det är skillnad på våld och sexuellt våld."

Det är skillnad på att skada någon som inte vill bli skadad, och att skada någon som vill bli skadad. Men om du vill kan vi ju förbjuda folk från att ens ha möjlighet till att begå misstag. Förbjud allt sex som folk kan ångra!Kommentarer
Postat av: Henrik Petersson

Jag undrar hur mannen blev polisanmäld. Det måste väl nästan varit personalen på sjukhuset som gjorde det? För inte var väl kvinnan stollig nog att göra det själv?

2010-09-30 @ 00:14:29
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: Palle

Förbjud allt fan, sen skaffar vi förbud mot att förbjuda. Och när någon gör något förbjudet, då kan ingen göra nåt åt det, för det är förbjudet. Då kan man fängsla alla till slut, så slipper vi invandrare :-D

2010-09-30 @ 02:57:04
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Erik

Henrik: Hon hade berättat om det för sina kompisar, och dom anmälde det. Antagligen mådde hon väl dåligt över att hennes jävla kompisar gick och anmälde en grej.En annan sak som nämns är att dom hade säkerhetsord och allt, hon hade med andra ord kunnat avbryta det närsomhelst, och dom tog dessutom pauser där dom åt godis och såg på film och annat. Så.. ja. Du har verkligen rätt i det här inlägget, reagerade själv på den där tantens artikel. Sen om den där tjejen ångrade sig i efterhand eller något sådant.. det är väl för fasen inte killens ansvar om hon var med på det under hela akten. Som att jag skulle låta någon anmälas för att jag har haft sex med personen och sedan mår dåligt av det efteråt, bah!

2010-09-30 @ 09:51:41
Postat av: WysiWyg

Om vi bortser från den galna tanten och bara tittar på rättsfallet, så handlar det om en väldigt viktig kärnfråga; kan man ge någon tillstånd att göra något olagligt mot en?Det är faktiskt olagligt att slå någon. Frågan är om det blir lagligt när personen ifråga är med på det.Jag vill personligen tycka att det borde vara en rätt så enkel fråga, men den har väldigt långtgående konsekvenser.Samtidigt, världen skulle nog bara bli bättre om alla "ligamedlemmar" fick banka skräpet ur varandra utan att vi behöver slösa resurser på det, inte sant? ;-)

2010-09-30 @ 11:09:17
Postat av: Herzleid

Nu tycker jag spontant precis som du Tommy, och jag är glad att åtalet ogillades, men jag tycker WysiWygs fråga är lite intressant - vad händer när man ger någon tillstånd att göra något olagligt mot en. Kan man/får man göra det?Kom och tänka på det där kannibalfallet för några år sedan - i Tyskland eller Schweiz eller nåt? Mannen som ville bli uppäten. Om en mans högsta önskan är att bli uppäten, och en annan mans högsta önskan är att äta en annan man, de båda träffas, båda är införstådda med vad som ska hända, men slutresultatet kommer att bli att en av dem mördar den andre och skändar hans döda kropp. Är det okej då? Assisterat självmord är olagligt i Sverige i alla fall.Någonstans går gränsen mellan frihet att uttrycka sin sexualitet och att vara så störd att ens medmänniskor måste ta ansvar för att se att en människa inte mår bra och inte vet sitt eget bästa. Eller? Spontant så vill jag ju att människans fria vilja ska vara absolut, att jag själv ska få bestämma vad som händer med mig - levande som död. Men fungerar det i praktiken? Vad händer om vi får en kultur där vem som helst kan komma undan med mord tack vare falska intyg om att personen i fråga ville dö? Hur länge får man ångra sig? Ska vi sluta behandla självmordsbenägna människor och bara låta dem få sin vilja igenom? Vad är sjukt och vad är friskt?Ja, jag vet, jag bara spånar, men det är trots allt spännande saker att fundera över, eller hur?

2010-09-30 @ 12:43:39
Postat av: Henrik Petersson

Väldigt våldsamt sex torde vara att betrakta som oetiskt om slutresultatet blir att den för våld utsatte blir tvungen att nyttja vårt lands redan ansträngda vårdresurser. Det vore tråkigt om ett bilolycksoffer blev utan vårdplats eftersom ett BDSM-offer hamnat före i kön.

2010-09-30 @ 16:35:04
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: WysiWyg

@Henrik; men då är man ute på väldigt tunn is. Om man föreslår att handlingar som KAN leda till allvarlig skada ska vara olagligt. Några exempel på saker som då skulle vara olagliga är så klart alla "extrem"-sporter, men även "vanliga" sporter som hockey och fotboll.

2010-09-30 @ 17:27:16
Postat av: bleunt

Jag tycker inte det ska vara straffbart om personen man gör det mot är med på det. Dödshjälp är ett bra exempel, då jag anser att till och med mord ska vara lagligt när någon ber om det.Förutsatt dock att personen i fråga är mentalt frisk och vid sina sinnes fulla bruk.Sen var ju inte våldet mot kvinnan så starkt att vi behöver jämföra det med mord, tycker jag.

2010-09-30 @ 19:13:58
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Henrik Petersson

Wysiwyg: Jag menar om man medvetet orsakar skada som sedan behöver vård. Typ skär upp ett stort sår som man, redan innan man gör det, vet kommer behöva sys.

2010-10-01 @ 01:51:31
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: WysiWyg

@Bleunt; jag håller med dig. Det är den klassiska liberala frågan; hur långt går ens självbestämmande rätt? Har man rätten att frånsäga sin självbestämmande rätt (och t.ex. bli riktig slav)? Förlåt, nu spånar jag ur lite här. ;-)@Henrik; gäller det även om man är psykiskt sjuk? För vem vid sina rätta sinnen skär sig själv, särskilt så djupt att det behövs sy?Eller för att återknyta till ämnet; jag betvivlar att särskilt många, om ens någon, som utövar BDSM seriöst medvetet orsakar skada som behöver läkarvård. I detta fallet så var det juh inte så mycket att hon behövde vård som att alla insisterade på att hon behövde det. Iaf som jag förstått saken.

2010-10-01 @ 08:25:48
Postat av: seraph

Bra skrivet, som vanligt.

2010-10-01 @ 15:18:41
Postat av: A

Var du på Sage igår? tror jag kanske såg dig isåfall!

2010-10-03 @ 10:16:42
Postat av: bleunt

A:

Självklart var jag på Sage!

Synd att du inte hejade. :(

2010-10-03 @ 14:10:22
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Var det bara jag som kom att tänka på det här?

http://thumbnails.truveo.com/0012/21/A1/21A13D9542CB0FFD03FAF6_Large.jpgFan vad nice med Sage. Var spelade han? Jag hade fan velat se honom igen.

2010-10-03 @ 16:48:31
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: bleunt

Kalle:

Kägelbanan i Stockholm. Och jag tror han hade spelat i Lund. Och haft spoken word i Uppsala. Se honom igen? Var såg du honom senast?2010-10-03 @ 22:32:32
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A

Jag borde hälsat! Var dock osäker på om det faktiskt var du. Du var där med din kvinna och stod rätt långt fram right? Grym jävla show. Sage är en underhållare. (Och Dolan överaskade, var bra som fan tycker jag)

2010-10-04 @ 17:21:09
Postat av: bleunt

Jess, det var vi som stod där framme. Och jo, vet ju hur det är när man inte är säker på vem det är.B Dolan var väldigt, väldigt överraskande bra. Absolut. Avslutningen med dem tillsammans var ju perfekt!

2010-10-05 @ 10:23:19
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Jag såg honom i Stockholm för några år sedan. På Debaser, om jag inte missminner mig. Det var awesome.

2010-10-05 @ 11:13:24
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: bleunt

Kalle:

Najs, då har vi varit jättenära varandra utan att veta om det. High five!

2010-10-05 @ 22:47:52
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0